Corn cu cascaval
- Disponibilitate: In Stoc
- Model: corn-cascaval
Opţiuni disponibile
In antichitate, painea era preparata din drojdie din struguri sau din mere, care era fermentata natural, cereale macinate si apa. Painea nu se cocea in cuptoare, ci pe pietre incinse si avea o textura destul de dura. Evolutia formei si texturii painii a fost influentata de materia prima care era folosita, adica de tipurile de faina care erau disponibile la momentul respectiv. In trecut, cerealele erau macinate cu pietre, fiind foarte asemanatoare cu faina integrala pe care o cunoastem in zilele noastre.
Painea era foarte importanta nu doar ca aliment, ci si ca parte din cultura diferitelor popoare. De exemplu, egiptenii obisnuiau sa isi intampine oaspetii cu cea mai buna paine. Arta coacerii painii a fost transmisa apoi in Imperiul Roman. Cine stie, poate de acolo vine si vechiul obicei de a intampina oaspetii cu paine si sare.
Painea din cereale integrale este facuta dintr-un amestec de tarate de grau, orz si secara. Este bogata in fibre si vitamine. Contine multe elemente nutritive, in special vitaminele B si E, zinc, fier si seleniu. Painea din grau integral este facuta din faina care contine bobul intreg de grau, inclusiv invelisul bogat in nutrienti, care este indepartat in timpul procesului de rafinare al fainii albe. Contine trei tipuri de fibre, fiind o sursa de carbohidrati buni, proteine, fier, vitamina E, riboflavina si niacina. In aceasta categorie intra si painea graham, care este facuta din faina integrala necernuta, adica tarate de grau.